EvenimenteTelenești

La Teleneşti, nu a refuzat nimeni imunizarea anti-Covid-19

Livrăm știri proaspete timp de 25 de ani direct pe masa ta! Susține Ziarul CUVÂNTUL printr-o donație!

În cadrul Instituţiei Medico Sanitare Publice Spitalul Raional Telenești începe deja etapa a doua a procesului de imunizare anti-Covid-19 a lucrătorilor medicali din prima linie.

La prima etapă au fost vaccinaţi cu Astra Zeneca 50 de angajați ai secțiilor Covid-19 și Anestezie și Terapie Intensivă.

Primul imunizat a fost șeful Secției Covid-19, Sergiu Oală (în imagine), care luptă în prima linie cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

„Încercăm să le dovedim prin propriul exemplu celor care mai au dubii privind necesitatea de a se vaccina, că unica posibilitate de a pune capăt acestei epidemii este imunizarea. Aceasta e cea mai sigură modalitate de a ne proteja sănătatea noastră și a celor care ne înconjoară, fapt ce presupune și o îmbunătățire a situației epidemiologice”, ne-a spus Sergiu Oală.

De notat că în contextul demarării campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, în cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești a fost organizat un training, care a presupus studierea procesului de vaccinare propriu-zis, precum și organizarea activității Centrului de vaccinare din cadrul instituției, pentru a identifica și corecta eventualele disfuncționalități, ca lucrurile să decurgă conform recomandărilor internaționale. 

”La acțiune participă echipa de vaccinare, compusă din șapte persoane – medici și asistente medicale,  care au imunizat  anti-coronavirus lucrătorii medicali din prima linie.Urmează să trecem la etapa a doua a vaccinării. Totodată vom vaccina angajații din alte secții ale spitalului. Nu am avut deocamdată cazuri ca cineva să respingă vaccinul. Suntem materialiști, teoriile conspiraționiste ne sunt străine. Dar este nevoie de o promovare a imunizării în societate. Oamenilor trebuie să li se explice că cercetarea în virusologie  nu stă locului și că vaccinarea este unica ieșire din criza pandemică”- ne-a declarat la rândul său Ștefan Gori, director-adjunct al Spitalului Raional Teleneşti. 

În Republica Moldova la finele săptămânii trecute au ajuns 21 de mii 600 de doze de vaccin Astra Zeneca. Acestea fac parte din ajutorul umanitar de 200 de mii de doze, oferit de România.

 Text şi foto Igor Catană

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker