Cere socoteală pentru banii publici

Pe vreme de pandemie, Ministerul de Interne vrea să toace 20 de milioane de lei pentru extinderea sistemului de supraveghere video

Serviciul Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne a lansat un anunț de achiziție, în plină pandemie de coronavirus, a bunurilor și serviciilor pentru extinderea sistemului de supraveghere a circulației rutiere în valoare de 20 de milioane de lei.

Anunțul despre licitație a fost publicat pe 1 martie, perioada clarificărilor a durat două săptămâni, iar în perioada 15 martie – 1 aprilie, autoritățile așteaptă ofertele.

Mai exact, Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI intenționează să extindă sistemul de monitorizare a traficului rutier prin procurarea a 23 de posturi de supraveghere a circulației rutiere și a unei unități centrale specializate pentru gestiunea și managementul unităților de supraveghere de monitorizare a traficului rutier și componentelor acestora, precum și a fluxului informațional de date.

Anterior, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au scris într-o anchetă că sistemul de monitorizare video a trafi-cului rutier, implementat în 2014, este nefuncțional, fiind pus pe brânci de o gașcă de afaceriști conectată la lumea politică, dar și de impotența statului, care, din cauza intereselor, nu a putut valorifica oportunitatea de a avea siguranță în trafic și încasări la buget.

„În vârful afacerii s-au aflat un afacerist cu dublă identitate, deputatul și secretarul general al PLDM, Victor Roșca, și mai mulți intermediari, unii dintre care s-au aflat în funcții publice”, scriau jurnaliștii.

Mariana Colun, Anticoptie.md

Cere socoteală pentru banii publici semnul la sfârşitul materialelor 1
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker