RezinaSocial

Un cuplu cu dizabilități din Rezina are nevoie de ajutor pentru a-și crește în liniște copilașul

Un cuplu cu dizabilități din Rezina are nevoie de noi pentru a-și crește în liniște și siguranță copilașul mult dorit. Povestea Elenei și a lui Alexandru a fost relatată pe rețelele sociale de către fotografa Olga Lopatsky.

Aceasta a asistat la naștere și a fost martora emoțiilor pe care le-au trăit părinții și acum și-a propus să ajute această familie frumoasă, care în pofida provocărilor pe care i le-a oferit viața, continuă să creadă în dragoste, să se susțină reciproc și să se bucure de venirea pe lume a lui Mișca, privind cu nesiguranță și speranță în viitor.

un cuplu1
Foto: Olga Lopatsky

„Acum două luni în urmă m-a sunat o colegă, Stela Dontu, povestindu-mi istoria a doi tineri din r. Rezina. Istoria, care nu te poate lăsa indiferent și pe care, la rândul meu, vreau să v-o relatez.

Elena, cu deficiență locomotorie severă din copilărie și Alexandru, cu deficiență locomotorie și el, amplificată de o patologie înnăscută care a dus la devieri de auz și vorbire, în pofida tuturor problemelor de sănătate care au creat și crează zeci de obstacole în viața lor, au reușit să întemeieze o familie frumoasă, unită prin dragoste, respect și grijă unul față de altul.

Fiind de 7 ani împreună și trecând prin nenumărate greutăți, pe 2 februarie, cu ajutorul unor medici minunați de la
Institutul Mamei și Copilului, visul Elenei de a fi Mamă, a devenit realitate. Pe lume a apărut copilașul mult dorit și absolut sănătos, pe care l-au numit Mihail. „Mișa” ar fi unicul nume ușor de pronunțat pentru tatăl său, Alexandru.

Îmi vine greu să redau în cuvinte emoțiile Elenei din ziua nașterii: o stare cuprinsă de necunoaștere, frică, neliniște, speranță atunci când încredințezi tot ce e mai sfânt în mâinile medicilor… A fost tăcută, smerită și cu o privire care te lăsa fără grai. O încurajam, o țineam de mână și simțeam cum tremură…

Dar și mai emoționantă a fost externarea mămicii cu bebelușul pe care cu greu îl ține în brațe și prima întâlnire cu tatăl micuțului.

Au fost lacrimi. Lacrimi de fericire…

Nici Elena, nici Alexandru nu au solicitat ajutor vreodată, deși singura lor sursă de existență este pensia de invaliditate!

Au o modestie ieșită din comun care îi face să se simtă fericiți pentru că sunt împreună, pentru că sunt o familie și au copilaș sănătos, cu un zâmbet irezistibil! Unica și cea mai stridentă problemă acum este faptul că nu au un colțișor al lor. La moment, locuiesc într-o căsuță oferită temporar de o persoană cu suflet mare.

Nu este nevoie de mult! De asta îmi asum curajul și vă îndemn să facem un bine!!! Această familie nu are de la cine să aștepte și nici să primească ajutor! Putem pune bănuț la bănuț, pentru ca Elena, Alexandru și Mișca să aibă parte de ceva la care nici nu se încumetă să viseze – o locuință mică la primul etaj, în raionul Rezina!

Orice donație cât de mică, orice share și un gând bun înseamnă enorm pentru această familie!

Modalități de a dona: MCharity.org, Facebook.com/donate, GoFundMe

Vreau să exprim sinceră admirație și mulțumire cadrelor medicale ale Institutului Mamei și Copilului, care au făcut tot posibilul pentru ca Elena și micuțul nou-născut să se simtă în siguranță: dl Sergiu Gladun, medicii obstetricieni-ginecologi Ruslan Samoilenco și Irina Castravet, asistați de Lilia Razborschi – moașă, Ștefan Anghel – medic anesteziolog, Alexandru Magulceac – medic neonatologdar și asistentelor, surorilor medicale care au fost alături de Elena și au acordat tot ajutorul și grija sa.

Multă sănătate vouă, stimați medici!”, încheie Olga Lopatsky.

Haideți să punem mână de la mână și să dăruim acestei familii posibilitatea de a-și achiziționa o locuință în care să se poată simți ca ACASĂ. Să dăruim împreună speranță.

Din partea publicației CUVÂNTUL: Susținem totalmente inițiativa și vă îndemnăm să oferiți o mână de ajutor, cine și cu cât poate, pentru ca orice ajutor CONTEAZĂ!

Material preluat integral de pe ea.md. Toate drepturile aparțin publicației ea.md.

Sursa
ea.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker