EvenimenteOrhei

Elevii din cadrul liceului Ion Luca Caragiale din Orhei i-au adus un omagiu lui Vasile Lupu

Liceul „Ion Luca Caragiale” din Orhei a organizat Masa rotundă cu genericul „Dimensiunea spirituală a domniei lui Vasile Lupu”.

Pe 28 martie 2021 se împlinesc 360 de ani de la trecerea în veșnicie a lui Vasile Lupu – ctitor de limbă și școală românească. Astfel, liceul ”Ion Luca Caragiale” din Orhei și-a propus să organizeze Masa Rotundă cu genericul ”Dimensiunea Spirituală a domniei lui Vasile Lupu.”

La masa rotundă au participat elevii pasionați de istorie și valori naționale, iar evenimentul a fost coordonat de profesoara Golovatiuc Regina. În cadrul evenimentului s-a discutat despre importanța personalității lui Vasile Lupu pentru locuitorii orașului Orhei și despre aportul acestuia la ctitoria Bisericii „Sfântu Dumitru” din Orhei. 

De asemenea, s-a amintit despre istoricul monumentului lui Vasile Lupu sculptat de Oscar Han, despre Academia Vasiliană și despre Pravila lui Vasile Lupu tipărită la Iași în 1646 de la scrierea căreia se împlinesc 375 de ani.

Elevii din cadrul liceului Ion Luca Caragiale din Orhei i-au adus un omagiu lui Vasile Lupu
Foto: FB/ Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale
Elevii din cadrul liceului Ion Luca Caragiale din Orhei i-au adus un omagiu lui Vasile Lupu
Foto: FB/ Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker