Politic

Ce prevede programul Moldova Sănătoasă prezentat astăzi de Igor Grosu?

Igor Grosu și-a prezentat programul de activitate în cazul în care Guvernul Grosu va fi votat. Programul are 42 de pagini și se numește ”Moldova Sănătoasă”.

Potrivit programului, primul lucru care va fi solicitat spre efectuare este declararea stării de urgență pe un termen de 30 de zile. Totodată, va fi modificată componența Comisiei pentru Situații Excepționale prin includerea medicilor în componența acesteia. De asemenea, vor fi ajustate protocoalele de tratament și standardele de proceduri în cazul infecției cu COVID-19.

Noul Guvern se angajează să crească pensia minimă cu cel puțin 15%, să asigure accesul pentru încă cel puțin 4.000 de bătrâni singuratici la servicii de îngrijire la domiciliu.

În ceea ce privește menținerea locurilor de muncă și susținerea întreprinderilor, noul Guvern declară că va crește Fondul de Subvenționare în Agricultură până la 1.5 miliarde de lei, iar pierderile salariaților cauzate de stare de urgență va fi compensată cu cel puțin 1000 de lei pe săptămână. În domeniul Horeca va fi redus TVA-ul la 5% pe o perioadă de 2 ani și vor fi oferite scutiri fiscale.

Totodată, noul Guvern se angajează să asigure accesul gratuit pentru presă la orice informație de interes public și să elaboreze un proiect de lege care ar permite confiscarea averii pe care funcționarii și demnitarii nu o pot justifica. 

Costul implementării programului este estimat la aproximativ 11 miliarde de lei, iar programul urmează a fi prezentat joi în plenul Parlamentului, unde se va cere votul de încredere al deputaților. 

Zabelinschii Anton

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker