Evenimente

Jocuri de noroc

Sâmbăta trecută, alături de alte circa 300 de săli cu jocuri de noroc din R.Moldova, a fost închisă şi cea care activa în Rezina cu denumirea „Master Game”. Administratorul Serghei Şapoşa a spus că sala  este o filială a unei firme din Chişinău şi nu are careva datorii la buget.  

Potrivit unui comunicat al Centrului Naţional Anticorupţie, licenţele tuturor cazinourilor şi sălilor cu jocuri de noroc au fost suspendate în legătură cu o operaţiune desfăşurată de procurorii anticorupţie în care au fost reţinuţi cinci angajaţi ai Camerei de Licenţiere de Stat bănuiţi de fraudarea serviciului electronic e-Licenţiere. Funcţionarii, printre care directorul-adjunct al instituţiei, sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude la eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici, ce prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt care a cauzat prejudicii de 15 000 000 de lei bugetului de stat. În urma unui audit, s-a stabilit că angajaţii menţionaţi ar fi manipulat sistemul electronic e-Licenţiere, prin introducerea informaţiilor eronate despre eliberarea, reperfectarea sau prelungirea licenţelor pentru patronii de cazinouri sau săli cu jocuri de noroc, că deşi taxele nu erau achitate în termen, agenţii economici nu plăteau penalităţile pentru întârziere, se menţionează în comunicat.

Sursa citată mai concretizează că a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.328 Cod penal – depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar bănuiţii riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Potrivit datelor Asociaţiei Patronatelor Businessului distractiv, citate de mai multe surse media, moldovenii cheltuie anual 350 de milioane de lei la jocurile de noroc şi casele de pariuri, ceea ce înseamnă aproape un milion de lei pe zi. Oamenii salută închiderea cazinourilor.

            Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker