OrheiPolitic

Rectorul Universității ieșene, prietenul lui Șor

Partidul ȘOR i-ar fi promis rectorului Universității ieșene investiții financiare în extensiunea din Orhei.

Pe 18 martie curent, la Iași, România, a avut loc o întâlnire între rectorului Universității ”Alexandu Ioan Cuza”, Tudorel Toader și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Vezi și: Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” intenționează să se extindă și la Orhei.

În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre posibila extensiune a Universității la Orhei, iar Toader și-a asumat realizarea extensiunii fără ca această inițiativă să fie dezbătută în comunitatea academică sau fără să fi fost consultați alți factori decizionali de la nivel local.

Partidul Șor i-ar fi promis lui Toader investiții financiare în viitoarea extensiune, iar miza este destul de mare. Partidul urmărește îmbunătățirea imaginii sale și crearea unei aparențe pro-europene prin asocierea cu universitatea ieșeană, scrie agorapress.ro.

De fapt, extensiunea nu ar crea noi oportunități și nu ar fi atât de binevenită precum se speculează: ”Înființarea noii extensiuni ar fi scuza perfectă pentru ca Universitatea să reducă și mai mult numărul de locuri pe care-l oferă deja studenților etnici români care doresc să-și continue studiile universitare la Iași, în contextul în care unele specializări nu au nici măcar un loc pentru studenții etnici români, încurajând un scenariu al descentralizării academice, care nu duce decât la separarea studenților și la limitarea posibilității acestora de a-și afirma identitatea națională”, afirmă Liga Studenților.

Sursa
agorapress.ro
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker