Evenimente

De astăzi este obligatorie prezentarea testului negativ la COVID-19 la intrarea în țară

De astăzi este obligatorie prezentarea testului negativ la COVID-19 la intrarea în țară.

Începând cu ziua de azi, 23 martie, la traversarea frontierei de stat fiecare cetățean va fi obligat să prezinte testul negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte intrării pe teritoriul Republicii Moldova.

Persoanele care nu vor deţine rezultatul negativ al testului vor completa fişa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Totodată, excepții de la noile prevederi fac: conducătorii auto şi personalul de deservire a vehiculelor rutiere de transport de marfă, persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitar,  lucrătorii transfrontalieri, posesorii paşapoartelor diplomatice, precum și pentru persoanele care se află în tranzit. 

Ce ține de elevi și studenți care își desfășoară studiile în țările vecine și călătoresc frecvent, Poliția de Frontieră ne-a comunicat următoarele: ”Vă comunicăm că, prevederile pct.10.3.4 al Hot. nr.51 din 19.03.2021 a CNESP prin care elevii/studenţii, care merg zilnic la studii în unităţi/instituţii de învăţământ pe teritoriul statelor vecine sau pe teritoriul Republicii Moldova, cu prezentarea actelor confirmative, sunt scutiți de obligativitatea respectării regimului de autoizolare la intrare în Republica Moldova, prezumă categoriile de persoane care călătoresc frecvent în scop de studii, dar nu și categoriile de persoane care în virtutea calitătii de elev/student efectuează călătorii neesențiale spre/dinspre Republica Moldova.

În acest context, pentru călătoriile neesențiale, pentru a fi scutite de obligativitatea respectării regimului de autoizolare la intrare în RM, persoanele vizate necesită să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker