Evenimente

Frumos, curat şi cald

Exteriorul Spitalului Raional Şoldăneşti este de nerecunoscut. Graţie unui proiect investiţional, administraţia instituţiei medico-sanitare a reuşit să schimbe toate uşile, ferestrele şi să izoleze termic imobilul.

Veceaslav Palii, directorul spitalului, susține că de la darea în folosinţă la sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut, clădirea pe exterior a spitalului nu a fost reparată capital. Din lipsa surselor financiare, aici se făceau numai reparaţii cosmetice, exteriorul fiind doar cârpit.

Directorul recunoaşte că fără ajutorul Fondului pentru Eficienţă Energetică era imposibilă reparaţia şi izolarea termică a clădirii. Suportul acordat se cifrează la 3 milioane de lei, sumă echivalentă cu un sfert din bugetul anual al instituţiei. Veceaslav Palii susţine că în cazul în care ar fi fost nevoiţi să facă reparaţia din surse proprii, angajaţii ar fi trebuit să renunţe chiar şi la salarii.

Lucrătorii firmei care execută lucrările de reparaţie dau asigurări că în câteva săptămâni vor duce la capăt proiectul.

Potrivit lui Veceaslav Palii, în ultimii cinci ani, la spitalul raional au fost implementate proiecte în valoare de 20 mln de lei. Banii au fost direcţionaţi la reparaţia capitală a câtorva secţii, dotarea saloanelor şi cabinetelor medicilor cu echipament performant. În urma acestora s-a redus considerabil consumul de energie. Directorul a mai precizat că acum, la spital, sunt în aşteptarea unui alt proiect ce vizează schimbarea acoperişului clădirii.

Natalia Rotari

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker