Evenimente

Anton Moraru, comemorat la gimnaziul care-i poartă numele

Săptămâna trecută pedagogii și elevii  gimnaziului nostru  au comemorat în cadrul unei mese rotunde  1 an de când ne-a părăsit multstimatul nostru consătean, doctor habilitat în istorie, profesor universitar Anton Moraru, a cărui nume îl poartă instituţia. 

Alături de noi au fost şi consăteni care l-au cunoscut şi i-au apreciat meritele. Dl Vladimir Cărăuş, directorul Gimnaziului „Anton Moraru” a vorbit despre omul Anton Moraru şi contribuţia sa la viaţa şcolii. Primara comunei Pistruieni, Maria Mihalcenco  a vorbit despre cele realizate de către regretatul nostru pământean, despre monografia „Istoria satului Pistruieni” şi legăturile lui strânse cu baştina. Subsemnata la fel a invocat cele mai strălucite pagini din viaţa şi activitatea profesorului Anton Moraru.

Au mai vorbit profesorul de istorie Igor Sârbu, ziaristul Ion Cernei, profesoara de educație fizică Maria Cărăuș, iar elevii au prezentat un medalion literar-muzical. Un moment emoționant a fost  demonstrarea unui filmuleț de la ceremonia de deschidere a anului școlar 2015, unde regretatul profesor interpretează cu elevii și pedagogii Marșul Unirii ”Treceți batalioane române Carpații”.

Amintim că profesorul universitar  Anton Moraru  a  încetat subit din viață la 28 octombrie anul trecut la vârsta de 75 de ani.   

Aurica Morari, directoarea Bibliotecii Publice Pistruieni

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker