Social

Fluxul turiștilor a scăzut: Câți străini au vizitat Moldova în 2020

În 2020, Moldova a fost vizitată de 6.950 de turişti prin intermediul agenţiilor de turism şi al operatorilor de turism, cifra constituind 35% faţă de 2019.

Circa 6,6 mii (60,9%) din cei care au venit din străinătate, au ales Republica Moldova pentru recreere, divertisment şi tratament, transmite ştiri.md.

În acest an, în scopuri profesionale şi de afaceri, au sosit 238 de străini (-89,1%). Numărul celor care au venit în Moldova pentru tratament sanatorial, de asemenea, a scăzut cu aproape 83%.

Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti şi excursionişti străini sosiţi în Republica Moldova le-au revenit cetăţenilor din România (73,4%), Ucraina (14,9%), Federaţia Rusă (3,1%), Turcia (1,6%), Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (1,1%).

Prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor în anul 2020 din Republica Moldova au plecat în străinătate 74,7 mii de turişti şi excursionişti (adică de mai bine de 10 ori mai mulţi decât ne-au vizitat ţara)  sau de 4,2 ori (cu 76,0%) mai puţin faţă de anul 2019. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker