Politic

Din arest la domiciliu, Şor emite dispoziţii buclucaşe ca primar

Chiar dacă se află în arest la domiciliu, pe 1 noiembrie 2016 Ilan Șor,  actualul primar de Orhei a semnat o dispoziție, prin care solicită ca angajații de la primărie să prezinte mai multe acte în original. În dispoziția care a fost  pubicată pe Facebook de către ex-primarul de Orhei Vitalie Colun nu se explică de ce angajaţii ar trebui să prezinte buletinul de identitate, pașaportul, livretul militar în original, dacă în dosarele lor sunt copiile actelor respective.

Vitalie Colun susține că în acest mod se încearcă verificarea funcţionarilor care au participat la alegerile din 30 octombrie şi intimidarea lor să nu meargă la alegerile din turul doi.

”Întrucât mie, în calitate de consilier orășenesc, nu mi s-a răspuns care-i motivul acestei dispoziții, sunt tentat să cred că angajaților primăriei li se pregătește o surpriză neplăcută. Dacă într-adevăr aceste documente sunt necesare pentru încheierea unui nou contract de muncă, apoi era mai potrivit ca dispoziția să fie emisă după alegeri pentru a nu trezi interpretări și dubii. Orășenii au ieșit la votare fără să țină seama de indicaţiile echipei lui Şor de a boicota alegerile”, spune ex-primarul. 

Dl Colun îndeamnă orheienii să nu se lase intimidați și să iasă la votare.

Victor Verega, șeful Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat ne-a relatat că a văzut dispoziția respectivă pe rețelele de socializare: ”Primăria trebuie să ne prezinte actul respectiv într-un termen de 10 zile. Nu pot să spun că actul este unul ilegal, însă cred că ceva nu este la cale. Oamenii lui Şor au pichetat toate secțiile de votare, încercând să intimideze lumea să nu-și facă datoria cetățenească. Am fost martor când duminică, pe la ora 16.00, la secția de votare de la grădinița de copii din cartierul Bucuria, patru consilieri din fracțiunea ”Pro Ornei” chemau oamenii să nu voteze. Chiar le-am zic: nu vă este rușine să veniți aici cu BMW-uri, în haine de lux şi să speriați lumea!?” a spus dl Verega.

Șeful oficiului a precizat că la votarea din 30 octombrie s-au prezentat cu circa 3000 de alegători mai puțin decât la alegerile locale din 2015, semn că boicotul organizat de oamenii lui Șor parțial și-a facut efectul.

Viceprimarii de Orhei Viorel Dandara şi Regina Apostolov nu au răspuns la telefon pentru a comenta dispoziţia  buclucașă.

Ion Cernei    

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker