Evenimente

Modernizată pe bani europeni

Acum fiecare subdiviziune a Spitalului Raional Şoldăneşti îşi va spăla rufele separat. Graţie unui proiect european, spălătoria Spitalului a fost modernizată: renovat sediul, procurate maşini noi de spălat şi de uscat rufele.

La spital este spălătorie. Şi maşini de spălat şi uscat rufele erau aici. Acestea însă sunt deja uzate. În plus, capacitatea de consum a energiei electrice ale acestora este mare şi generează cheltuieli enorme, a precizat Lilia Aramă, asistentă medicală superioară la spital.

Pentru a schimba starea de lucruri, administraţia instituţiei a înaintat un proiect. Cu suportul Guvernului Slovaciei, spitalul a intrat în posesia a 15 mii de euro. Acum, instituţia are patru maşini de spălat noi, moderne şi una de uscat rufele, care sunt şi econome. De acum încolo, fiecare subdiviziune își va spăla rufele separat, a mai accentuat Lilia Aramă.

La spitalul raional ni s-a spus că instituţia a procurat mai devreme o maşină de spălat anume pentru rufele din secţia boli contagioase.

Conform prognozelor administraţiei spitalului, consumul de energie electrică se va reduce cu vreo 40%.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker