Social

A plecat peste hotare, lăsând în casa nesupravegheată lucruri de preţ. Hoţii s-au folosit de moment

O cetățeană din satul Țareuca are în supraveghere gospodăria fratelui său, care se află la muncă peste hotare. Într-o zi, vizitând casa încredinţată, a observat că geamul unei ferestre este spart și semne că cineva ar fi pătruns înăuntru. Dânsa a anunţat unitatea de gardă a Inspectoratului de Poliție Rezina.

Potrivit lui Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a IP Rezina, la faţa locului, grupul operativ a constatat semnele de pătrundere forțată în interiorul casei. Împreună cu responsabila de gospodărie au determinat că au fost sustrase mai multe bunuri: un televizor performant, un centru muzical, un aparat satelit-TV. În rezultatul măsurilor operative întreprinse de poliţişti au fost depistaţi doi tineri din satul Țareuca, de 25 și 27 de ani, bănuiți de săvârșirea furtului. Aceştea, susține V. Dascăl, și-au recunoscut vina, au spus când au intrat în casă, au indicat locul unde sunt lucrurile furate, care au și fost întoarse păgubaşului. Pe cazul dat s-a intentat un dosar penal, bănuiții fiind cercetați în stare de libertate. Dacă vina dânșilor va fi demonstrată în judecată, respectivii riscă amenzi usturătoare sau câte 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau chiar până la 2 ani de pușcărie.

V. Dascăl a mai dorit să atenționeze cetățenii care pleacă pe un timp mai îndelungat de acasă să lase gospodăriile în grija unor persoane de nădejde, care au posibilitate să le ţină permanent sub supraveghere.

Foto simbol: Aradon

     Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker