Economie

1,66 milioane de dolari pentru a spori utilizarea resurselor de apă în sate. Orhei, Șoldănești şi Rezina – raioane pilot!

Circa 140 de mii de cetățeni din țara noastră, locuitori ai zonelor rurale, vor beneficia de un management integrat al resurselor naturale și sustenabilitatea resurselor de sol și apă grație unui proiect, lansat pe 11 martie 2021, finanțat de Fondul Global pentru Mediu (GEF).

Proiectul are o valoare totală de 1,66 milioane de dolari și va fi implementat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în parteneriat cu FAO, pe parcursul a trei ani.

Scopul este de a îmbunătăți prestarea serviciilor de eco-sistem în contextul peisajului local, de a conștientiza opinia publică în acest sens și a sprijini procesul de învățare în 32 de sate din nord-estul țării, prin utilizarea managementului integrat al resurselor naturale în zonele pilot din raioanele Orhei, Rezina, Șoldănești, precum și de a realiza neutralitatea degradării terenurilor și creșterea surselor de venit din întreaga țară.

Proiectul a fost lansat oficial în cadrul unui seminar virtual organizat pentru a discuta și a conveni asupra strategiei de implementare a proiectului, a revizui planul de lucru și a lansa procesul de cooperare între părțile implicate. La eveniment au participat reprezentanți ai MADRM, coordonatorul rezident ONU în Moldova și reprezentanți ai agențiilor ONU, instituțiilor de cercetare în științe agricole și pedologice și mediului academic, reprezentanți ai sectorului neguvernamental și ai asociațiilor de producători.

Contribuția FAO la neutralitatea degradării terenurilor se bazează pe avantajul comparativ și expertiza de elaborare a politicilor cu privire la managementul durabil al terenurilor și combaterea degradării solurilor, inclusiv guvernanță și drepturile asupra terenurilor, și rolul său de gestionar principal la nivel global al informației agricole.

Activitățile Proiectului FAO finanțat de GEF sunt structurate în trei componente de bază:

  • Crearea unui mediu favorabil pentru managementul integrat al resurselor naturale în Moldova la nivel național și local.
  • Restabilirea productivității și rezilienței terenurilor productive prin managementul integrat al resurselor naturale.
  • Asigurarea însușirii și împărtășirii experienței prin monitorizarea și evaluarea eficace a Proiectului, și management adaptiv.

Îți livrăm doza zilnică de știri de calitate.
Devino membru al echipei CUVÂNTUL: https://cuvintul.md/abonare/

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker