EvenimenteTelenești

”De la criză la soluții” – Forum regional cu femeile alese în autoritățile publice locale

În luna martie, un grup de deputate, care fac parte din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile alese în autoritățile publice locale, au inițiat consultări cu alese locale din raioanele Orhei, Telenești și Rezina, armonizate în cadrul unor forumuri regionale în vederea identificării soluțiilor pentru grupurile cele mai afectate de pandemie din societate.

Primul forum regional s-a desfășurat pe 1 martie, la Telenești, și a întrunit femei consiliere și primare din raioanele Orhei, Telenești și Rezina, din aria de responsabilitate a Oficiului teritorial de informare (OTIP) Orhei.  În total, pe parcursul lunii martie, vor fi organizate 4 forumuri regionale prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului. Ținând cont de respectarea măsurilor de protecție împotriva infecției Covid-19, activitatea a fost desfășurată online, prin intermediul platformei zoom.

La forum a participat şi vicepreşedintele raionului Teleneşti responsabil de sfera socială Alexandru Tăburceanu.

Consultările vizează situația în domeniul educației și a protecției sociale, inclusiv impactul pandemiei asupra serviciilor sociale, măsuri de protecție a persoanelor din grupurile defavorizate, dar și măsuri active de ocupare a forței de muncă. 

Evenimentele fac parte dintr-un șir de acțiuni programate pentru relansarea Platformei de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova. Consultările sunt organizate cu suportul Programului pentru Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova, implementat de PNUD Moldova, UNICEF, UNFPA și UN Women.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker