Evenimente

CSM a suspendat controversatul regulament privind accesul în instanțele de judecată

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a anulat propriul Regulament privind accesul în instanțele judecătorești, publicat în Monitorul Oficial la 21 octombrie, document împotriva căruia au protestat organizaţiile de media şi redacţiile mai multor mijloace mass-media. Regulamentul prevedea mai multe restricții, în special pentru jurnaliști, pe care experții media le-au calificat drept „abuzive, absurde și ridicole pentru un sistem judecătoresc care se declară în plină reformă conform standardelor europene”.

„Membrii CSM au ajuns la concluzia că în acest regulament sunt prevederi eronate, la care mai trebuie de revenit. Totodată, ei au venit cu sugestia ca toți cei interesați –  jurnaliști, reprezentanți ai societății civile etc. – să facă propuneri la acest subiect. Membrii CSM nu s-au expus asupra unor termene-limită la acest capitol”, a declarat Carolina Mangâr,  specialistă principală în cadrul Serviciului protocol, relații publice și mass-media al CSM, pentru portalul Media-azi.md, citat de www.anticoruptie.md.

După cum se menţiona în declaraţia ONG-urilor de media şi redacţiilor, publicată în numărul precedent al CUVÂNTUL-ui, regulamentul suspendat prevedea că accesul mass-media în şedinţele de judecată este permis de preşedintele şedinţei şi doar în sălile de şedinţă. Potrivit documentului,  reprezentanţii mass-media urmau să ceară permisiunea printr-o cerere scrisă cu cel puţin 24 de ore înainte de deschiderea şedinţei de judecată. Totodată, accesul urma să fie condiţionat de prezentarea buletinului de identitate, însoţit de o copie anexată la dosar şi asta pentru a nu se admite participarea ulterioară a persoanelor în calitate de martori. Regulamentul dat prevede şi alte restricţii.

Foto simbol. Sursa: publika.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker