Social

Regim de carantină în Moldova. Harta restricțiilor

Zilnic în Republica Moldova sunt înregistrate circa 2000 de cazuri noi de Covid-19 şi zeci de decese provocate de complicaţiile apărute în urma infectării.

Din cauza numărului mare de infectaţi, în raioanele Drochia, Ocniţa, Hânceşti şi Cimişlia a fost instituit lockdown, adică stare de carantină, transmite noi.md.

Astfel, dacă intenţionaţi să mergeţi în aceste raioane ori dacă eventual starea de carantină ar putea fi instituită şi în localitatea dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de restricţiile care se impun:

– Se interzice aflarea în afara domiciliului şi în spaţii publice fără stringentă necesitate în intervalul de la ora 22.00 seara până la 7.00 dimineaţa;

– Se interzice aflarea în locuri publice deschise în grupuri mai mari de trei persoane, excepţie făcând membrii de familie;

– Se interzic adunările în masă, inclusiv de genul activităţi culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment;

– În această perioadă, nu vor fi prestate servicii populaţiei, cu excepţia celor vitale; 

– Sunt interzise vizitele neesenţiale la unităţile de interes public cum ar fi bancă, poştă;

– Reprezentanţii poliţiei vor controla cum sunt respectate restricţiile impuse.

Municipiul Chişinău la fel este în pragul unui lockdown. În capitală sunt ocupate toate paturile destinate bolnavilor cu Covid-19, iar spitalizarea este posibilă pe măsura însănătoşirii pacienţilor.

Astfel, locuitorii Chişinăului bolnavi în urma infectării cu coronavirus au început să fie spitalizaţi în raioanele învecinate.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker