EvenimenteȘoldănești

„Şcoala nu reprezintă o sursă de extindere a pandemiei”

 În cadrul şedinţei de luni, 15 martie 2021, membrii Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică Şoldăneşti (în imagine) au supus analizei situaţia pandemică din ultima perioadă, în special au pus în discuţie modul de desfăşurare a procesului educaţional din raion, anunţă soldanesti.md

După analiza mai multor scenarii posibile indicate în Hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr.50 din 12 martie 2021, ca urmare a constatării numărului redus de cazuri de infectări în sfera de învăţământ din raion, membrii comisiei au ajuns la concluzia că şcoala nu reprezintă o sursă de extindere a pandemiei. Aceasta, în opinia factorilor de decizie, se datorează respectării de către instituţiile de învăţământ a regulilor antiepidemice.

Începând cu 16 martie 2021 până la data de 19.03.2021 inclusiv, s-a dispus organizarea procesului educaţional în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi extraşcolar din raion cu participarea zilnică a elevilor cu prezenţă fizică, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea şi răspândirea Covid-19.

Comisiile locale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor/ dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu hotărârile Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică.

  Reluarea procesului educaţional instructiv  cu prezenţă fizică va fi însoţită de monitorizarea intensă şi continuă a evoluţiei situaţiei în această sferă, cu revizuirea hotărârii în dependenţă de constatările ulterioare.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker