Economie

Maia Sandu: Producătorii agricoli pot solicita ajutor în motorină din donația de 6 000 de tone

Maia Sandu: ”Producătorii agricoli pot solicita ajutor în motorină din donația de 6 000 de tone.”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris că producătorii agricoli care au fost afectați de secetă pot solicita ajutor sub formă de motorină.

Veste bună pentru agricultori – Guvernul a aprobat mecanismul privind distribuirea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România. Începând cu ziua de ieri, 16 martie, producătorii agricoli care au fost afectați de secetă pot solicita ajutor în motorină din donația de 6 000 de tone promisă de Președintele Klaus Iohannis.”, a scris Maia Sandu.

Cine este eligibil pentru depunerea cererii de ajutor?

Ajutorul se acordă solicitantului care a suferit prejudiciu ca urmare a secetei înregistrate în anul 2020 la culturile de fitotehnie. Ajutorul se acordă dacă, potrivit actelor de constatare, seceta a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor de fitotehnie pentru anul 2020. 

În scopul obținerii ajutorului, solicitantul trebuie să întrunească următoarele condiții: 

  1. Să demonstreze deținerea sau faptul prelucrării suprafețelor de teren însămânțate cu culturi de fitotehnie pentru recolta anului 2020.

2. Actele de constatare prezentate să conțină date veridice și să fie întocmite în termenul stabilit de prevederile Regulamentului privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România.

Mai multe detalii puteți accesa AICI.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker