Economie

Amenzi mai mari pentru întârziere şi prezentarea incompletă a datelor

Biroul Naţional de Statistică propune modificarea Codului contravenţional prin majorarea amenzilor aplicate pentru refuzul de a prezenta, prezentarea cu întârziere sau în volum incomplet a datelor statistice, transmite IPN.

Astfel, amenda aplicată pentru persoanele fizice se propune de la 70 până la 100 de unităţi convenţionale. Pentru persoanele cu funcţie de răspundere – de la 150 la 200 de unităţi convenţionale, iar pentru persoanele juridice – de la 300 la 400 de unităţi convenţionale. O unitate convenţională este egală cu 50 de lei.

Potrivit BNS, multe instituţii, întreprinderi nu-şi onorează pe deplin obligaţia de a prezenta rapoarte pentru actualizarea datelor statistice. Acest fapt afectează funcţionarea adecvată a sistemului unic al statisticii oficiale, face imposibilă respectarea de către Republica Moldova a angajamentelor asumate de a transmite la timp datele statistice corecte către organismele internaţionale.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker