Evenimente

Mai mulți polițiști reținuți de CNA. Ar fi luat mită sub formă de bani și benzină

Mai mulți polițiști reținuți de CNA. Ar fi luat mită sub formă de bani și benzină.

Este vorba despre patru inspectori de patrulare, care au fost reținuți în dimineața zilei de astăzi, 16 martie. Aceștia au fost reținuți și plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Centrul Național Anticorupție a emis un comunicat de presă, în care a menționat că inspectorii de patrulare luau mită de la șoferii trași pe dreapta pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, aceștia cereau de la 200 lei la 500 euro.

Filajul ofiţerilor CNA a adus probe incontestabile pe masa procurorilor, în imagini video şi audio, care atestă pretinderea de mită de la conducătorii auto. De la 200 de lei la 500 de euro, aceste sume erau primite sistematic, zi de zi, de către membrii echipajului de patrulare. Negocierile nu se rezumau doar la bani, fiind documentate şi două cazuri în care poliţiştii au primit, în schimbul neîntocmirii proceselor verbale, câte 20 sau 30 de litri de benzină”, mai spun responsabilii CNA.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, polițiștii riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privare de dreptul de a ocupa funcţii publice. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker