Electorala 2016: Voteaza informat

Alegerea Președintelui și arhiva care nu arde

Regimul aflat la guvernare a capturat prin persoane docile toate instituțiile  statului. În captivitate se află și cetățenii ajunși la limita sărăciei. Pentru a-și consolida dictatura Guvernarea are nevoie şi de capturarea Președinției. Marian Lupu, lider formal al PDM, își dorea demult acest post. A plecat de la Voronin, fiind supărat că nu l-a făcut președinte. În această campanie PDM a cheltuit circa 25 milioane de lei. Şi după asta, cu 5 zile înainte de scrutin, Vlad Plahotniuc îl retrage din cursă  pe Marian Lupu, declarând că o susține pe Maia Sandu, dar de facto face pact cu Igor Dodon, varianta de rezervă a oligarhului. Din culise, prin oamenii săi din teritorii, el a mobilizat primarii şi conducătorii de raioane să-l aducă la Putere pe Dodon.

Orice dictatură, cât de feroce ar fi, până la urmă cade. Şi actuala dictatură a răului a dat o crăpătură. La Călărași, raionul de baștină al lui Dodon, unde oamenii îl cunosc cel mai bine, la alegerile locale din vara anului trecut în Consiliul Raional partidul lui Dodon a obţinut doar 3 mandate. La alegerile de duminica trecută majoritatea (52,87%) au votat cu Maia Sandu, iar cu Dodon – doar 36 %. În raionul Ialoveni peste 60% din alegători și-au dat votul pentru M.Sandu. Peste 70 de mii de moldoveni care muncesc peste hotare au parcurs distanțe mari, au stat ore întregi la rând pentru a vota schimbarea. Majoritatea absolută, 75,6% au votat cu M.Sandu și doar 11,5% – cu Dodon. Stimați concetățeni, prin votul nostru pentru Dodon, ne-am trădat propriii copii care muncesc peste hotare și ne trimit bani pentru existență! Unde în lume se mai poate întâmpla așa ceva?

Cine este Igor Dodon și ce promovează? Vladimir Voronin l-a făcut ministru al Economiei, deputat. Dodon l-a trădat, a capturat partidul socialiştilor, venind în Parlament cu fracțiunea sa. Dodon, în 2008, fiind ministru, a permis privatizarea pe bani mărunți a hotelului „Codru”, aducând statului prejudiciu de circa 160 milioane de lei. Fiind funcționar, adică având venituri modeste, el deţine o casă nouă cu trei nivele. Copiii lui își fac studiile la cel mai bun liceu privat din România. Vladimir Voronin a declarat la o conferință de presă că Partidul Comuniștilor nu –l va susține pe Dodon în campania electorală și că Vlad Plahotniuc i-a plătit lui Dodon 3 milioane de euro ca deputaţii PSRM să-l voteze pe N.Timofti Președinte. Jurnaliștii de la RISE au demonstrat că de mai multe ori Dodon a călătorit cu avionul privat al lui V.Plahotniuc și că înainte de alegeri, pe contul deputatului socialist Furculiță, prieten și consătean al lui Dodon, au fost transferate prin Bahamas, din Rusia, 30 mln de ruble. Dodon le promite moldovenilor că va deschide școli în toate satele – copiii moldovenilor să învețe în școli mici, unde nu ajung ore și un profesor predă 2-3 obiecte, nu sunt profesori de limbi străine și tehnologii informaționale, laboratoare moderne şi copiii se aleg cu puțină carte şi pot fi uşor manipulaţi.

Dodon promovează uniunea euroasiatică și spune că numai acolo noi ne vom regăsi valorile noastre morale și spirituale. Valoarea spirituală principală a poporului nostru este creștinismul. Cum o putem regăsi într-o ţară unde majoritatea popoarelor sunt de confesiune musulmană?

 Dodon cutreieră satele din sudul și nordul republicii, unde locuiesc minorități etnice și le promite federalizare, adică pe această palmă de pământ să facă mai multe stătulețe, să creeze condiţii de dezbinare continuă a R.Moldova. Dodon a declarat public că Crimeea este pământ rusesc, fapt care va influența negativ relaţiile noastre cu Ucraina dacă el ajunge preşedinte. Asta ne dorim?

Stimaţi concetăţeni! Alegerile din 13 noiembrie sunt cruciale pentru R.Moldova şi pentru fiecare dintre noi. De noi depinde dacă îi vom menține la putere pe cei ce ne-au prădat în modul cel mai obraznic şi ne-au adus la sapă de lemn, au alungat elita populaţiei prin lume. Dacă votăm cu Dodon, riscăm să ajungem un azil de bătrâni, înmormântaţi de stat în gropi comune, căci nu va mai avea cine să ne poarte de grijă.

Mă închin în fața alegătorilor din Lalova, Meșeni, Țareuca, Echimăuți, Cuizăuca, Ignaței care au dat dovadă de înțelepciune și au votat cu Maia Sandu, dar şi a alegătorilor din raioanele Teleneşti şi Orhei care şi de data aceasta au dat dovadă de adevărat patriotism şi responsabilitate civică.

 Domnilor primari, cetățenii v-au ales în funcție nu pentru apartenența la un partid sau altul, ci pentru că au avut încredere că veți face bine comunității și ţării. Nimeni, în afară de alegători, nu vă poate demite. Până la urmă regimul oligarhic va cădea. O parte din ei vor nimeri la pușcărie, alții vor fugi în lume, unde și-au transferat averile. Dumneavoastră veți rămâne acasă. Acum se face istorie! Numele Domniilor Voastre multe sute de ani se vor păstra în arhivele naționale şi locale. Istoricii, scriitorii, jurnaliştii vor scrie cărți, materialele lor se vor studia în școli. Mai este și arhiva care nu arde. Şi memoria, îndeosebi cea colectivă. Peste zeci și sute de ani ar fi bine ca nepoților și strănepoților să nu le fie rușine că vă sunt urmași. Faceţi aşa ca ei să fie fericiți pe pământ, iar noi – în Ceruri de faptul cum am procedat în momentele de grea cumpănă pentru ţară.  

Stimați locuitori ai raionului Rezina, eu, în calitate de unul din fondatorii acestui stat, vă îndemn să mergem pe 13 noiembrie toți la votare, să facem schimbarea. Să votăm pentru Maia Sandu. Istoria ne mai oferă o șansă. Ar fi păcat să o ratăm. Să susținem moldovenii care sunt departe de casă, dar care au făcut drum lung pentru a o vota pe Maia Sandu –Președinte.

Sursa foto: 76.md

 

Nadejda Brânzan, votantă a Declaraţiei de Independenţă a Republicii moldova, Eminentă a Ocrotirii Sănătăţii

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker