OrheiPolitic

Conflict între Primăria din Orhei și Poliția locală. Care este motivul și de ce se judecă

Conflict între Primăria din Orhei și Poliția locală. Care este motivul și de ce se judecă?

În septembrie 2020, IP Orhei s-a adresat Primăriei Orhei pentru eliberarea unei autorizații de construcții pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a sediului sectorului de poliţie nr. 1 al IP Orhei, care va fi amplasat în clădirea ce găzduia în trecut Poliția Rutieră.

Primăria a refuzat, motivul fiind necesitatea unui certificat de urbanism care să fie eliberat de Primărie, iar atâta timp cât IP Orhei dispune de acest certificat eliberat de Consiliul Raional Orhei, autorizația nu poate fi primită, iar cererea a fost respinsă.

După ce Primăria a respins cererea prealabilă a IP Orhei, ultimul s-a adresat în instanța de judecată, informează radioorhei.info.

Instanța de judecată a notat că certificatul de urbanism pentru proiectare, eliberat de CR Orhei, atât timp cât nu a fost retras, revocat sau anulat, reprezintă un act administrativ care produce efecte juridice și este legal.

Judecătoria i-a dat dreptate IP Orhei, obligând Primăria să anuleze refuzul său din toamna trecută și să elibereze o autorizație de construcție.

Sursa
radioorhei.info
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker