Economie

Agricultorii, încurajați să ceară rambursarea sumei TVA. Serviciul Fiscal explică metodele

A fost prelungită perioada Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale, anunță Serviciul Fiscal de Stat.

Potrivit instituției, pentru perioada de rambursare a TVA ianuarie-septembrie 2021, producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale pot beneficia de rambursarea TVA dacă au achitat impozitul pe venit din salariu, contribuțiile de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajator, primele de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate de angajat pentru perioada fiscală şi/sau perioadele fiscale ce corespund perioadei respective.

Suma TVA destinată rambursării producătorilor agricoli pentru perioada ianuarie-septembrie 2021 se determină prin cumulul sumei impozitului funciar pentru terenurile cu destinație agricolă declarat și achitat pentru anul 2021 şi al sumei achitate a impozitului pe venit din salariu, a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajator, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate de angajat pentru perioada fiscală şi/sau perioadele fiscale ce corespund perioadei respective, dar nu mai mult de suma TVA destinată deducerii în perioada ulterioară, reflectată în declarația privind TVA pentru perioada fiscală decembrie 2020.

Producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale, în scopul solicitării rambursării TVA pentru perioada ianuarie-septembrie 2021, urmează să depună o cerere conform modelului prezentat de Regulament, la Direcția generală administrare fiscală control fiscal post operațional sau la Direcția generală administrare contribuabili mari, după caz. Cererea poate fi expediată și la adresa de e-mail cu aplicarea semnăturii electronice. Datele de contact ale Direcțiilor generale administrare fiscală pot fi vizualizate accesând pagina web a SFS.

Prevederile legale ajustate acordă oportunitatea producătorilor agricoli afectați de a beneficia de rambursarea sumelor TVA, în pragul maxim pasibil rambursării al căreia se includ impozitele, taxele și contribuțiile calculate și achitate aferente plăților salariale precum și a impozitului funciar pentru terenurile cu destinație agricolă.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker