SocialTelenești

Tradiția lansată de CUVÂNTUL are continuitate

Viața sportivă a raionului Telenești la început de martie a fost marcată de un eveniment devenit deja tradiţional şi care pe an ce trece îşi extinde geografia – miniturneul la fotbal între primarii din raioanele Căușeni, Ialoveni, Telenești și echipa Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), care au avut loc pe ministadionul din centrul urbei.

 Conform scorurilor obținute, pe primul loc s-a situat echipa CALM, care a întrunit mai mulți primari din raionul Fălești.

”Acum cinci ani, redacția ziarului CUVÂNTUL a inițiat un turneu la fotbal între primarii din cele patru raioane ale regiunii Orhei, eveniment dedicat aniversării de 20 de ani ai săptămânalului,  idee care ne-a plăcut și nouă. Astfel am organizat mai multe turnee, am participat la meciuri cu primarii din Ucraina și Slovenia. Dorim să desfășurăm un campionat național între echipele de primari, dar asta cred că se va întâmpla când vom scăpa de pandemie”, a relatat pentru CUVÂNTUL Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova.  

Ion Tulbure, ex-primarul satului Târșiței, raionul Teleneşti, care a fost unul din organizatorii miniturneului la Telenești, a relatat că la meciuri au participat peste 30 de primari din țară.

”Deși aceste turnee sunt concepute pentru a anihila disconforturile create de atașamentul unor primari către anumite formațiuni politice, cei de la PSRM și PȘ nu au acceptat ideea noastră, situație care mai degrabă ne-a nedumerit or, CALM îşi propune să consolideze relaţiile între autorităţile publice locale, să le ajute în rezolvarea problemelor, nu să le divizeze pe partide.

Iar aici era vorba doar de nişte meciuri amicale, nimic mai mult. În rest – continuăm o tradiție care s-a dovedit că are șanse să fie una longevivă”, a remarcat ex-primarul Ion Tulbure.   

Ion Cernei     

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker