EvenimenteOrhei

Au ars maşini, case şi iarbă uscată

  În prima săptămână a lui martie pompierii și salvatorii din cadrul Direcției Situații Excepționale mun. Orhei au intervenit în mai multe situații excepționale. Aceștea au stins focul în sectorul locativ, de vegetație uscată și automobile incendiate.                  

La 2 martie salvatorii din Șoldănești au tractat o ambulanță ce s-a blocat în noroi. Intervenția a avut loc pe str. Ștefan cel Mare din or. Șoldănești.

Tot la Șoldănești, pe 3 martie, salvatorii au deblocat o ușă la un apartament din str. Feroviarilor. 

În aceeași zi la Telenești a fost depistată o muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost ridicată și lichidată de către geniști.

În ziua de 4 martie pompierii au stins două unități de transport incendiate: una la Orhei, pe traseul ce duce spre s. Sămănanca și alta la Șoldănești. Ambele au luat foc din cauza defecțiunilor tehnice. 

La Rezina, în același timp pompierii au stins incendiul la un coș de fum dintr-o gospodărie din s. Bușăuca.

La 5 martie pompierii din Orhei au intervenit la lichidarea a două incendii de vegetație uscată, la amiază în s. Peresecina și spre seară la Pelivan.

La Șercani, raionul Orhei, pe 6 martie, a avut loc un incendiu la o casă de locuit – a ars 50% din acoperiș și bunurile din două odăi. Victime nu s-au înregistrat. În seara aceleiași zile salvatorii din Orhei au intervenit la salvarea unui bărbat, care a escaladat o stâncă lângă s. Trebujeni și a rămas blocat acolo. Salvatorii au coborât cu succes persoana nevătămată. 

Pe 8 martie, la Orhei pompierii au stins incendiul în două cazuri de ardere a vegetației uscate. Spre seară a fost solicitată intervenția pompierilor pentru a stinge focul dintr-un șopron cu lemne într-o gospodărie din Peresecina. 

În dimineața zilei de 9 martie, într-o gospodărie din s. Cucuruzeni, raionul Orhei, a luat foc un automobil de model Toyota. Cauza izbucnirii incendiului se stabilește.

Diana Maxim, ofițeră superioară serviciul prevenție, DSE mun. Orhei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker