Evenimente

Donald Trump este al 45-lea preşedinte al SUA

Republicanul Donald Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia SUA, învingând-o pe democrata Hillary Clinton.

După ce republicanul a fost declarat câştigătorul alegerilor prezidenţiale, presa externă arată ce s-ar putea schimba pe scena mondială cu Trump la Casa Albă.

Există îngrijorări în ceea ce priveşte viitorul NATO, iar relaţia dintre SUA şi Rusia ar putea fi şi ea diferită, având în vedere că Donald Trump şi-a declarat în mai multe rânduri admiraţia faţă de Vladimir Putin, scrie ziare.com cu referire la o amplă analiză a The Telegraph.

Donald Trump a declarat că susţine ieşirea Marii Britanii din UE, spunând că decizia Europei de a primi milioane de refugiaţi s-a dovedit a fi „un dezastru”.

Mai mulţi oficiali guvernamentali din UE au avertizat că Trump la Casa Albă ar reprezenta un risc major pentru securitatea din Occident, din cauza abordării sale faţă de NATO. Donald Trump a refuzat să garanteze că SUA vor apăra un partener NATO dacă ar fi atacat de Rusia.

Oficialii europeni se tem că Donald Trump, din cauza că îl admiră pe Vladimir Putin, nu poate vedea ameninţarea pe care o prezintă Rusia la adresa Occidentului. Donald Trump a precizat în repetate rânduri că vrea ca SUA să colaboreze cu Rusia şi cu regimul sirian în lupta împotriva Statului Islamic. Analiştii comentează că victoria lui Trump va însemna o redefinire a relaţiilor SUA cu Rusia, iar aceasta va fi în contradicţie cu politica externă a Uniunii Europene.

Mai mult decât atât, Trump a evitat să critice intervenţia rusă în Ucraina şi a sugerat chiar că ar putea accepta anexarea Crimeei, scrie sursa citată.

 Există îngrijorări că viitoarea Administraţie Trump nu va contesta eventuale noi agresiuni ale Rusiei faţă de Ucraina, ceea ce ar însemna că Putin ar putea pune la cale o nouă invazie a fostei ţări sovietice, scrie sursa citată.

Donald Trump are 70 de ani, peste 4 miliarde de dolari, cinci copii, trei căsătorii.

 

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker