Evenimente

Modificări drastice care vizează toţi şoferii

Mai multe modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, aprobate în luna iulie a anului curent, au intrat în vigoare din ziua de  7 noiembrie. Inspectoratul Naţional de Patrulare precizează că acestea se referă la majorarea unităţii convenţionale de la 20 la 50 de lei, precum şi la micşorarea cuantumului concentraţiei de alcool admise în cazul şoferilor, transmite IPN.

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 0,3 până la 0,5 g/l” şi nu „de la 0,3 până la 1,0 g/l”, cum era până acum. Concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,15 până la 0,5 mg/l” se substituie cu „de la 0,15 până la 0,3 mg/l ”.

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 0,5 g/l şi mai mult” şi nu „de la 1,0 g/l şi mai mult”, cum era până acum. Concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,5 mg/l şi mai mult” se substituie cu „de la 0,3 mg/l şi mai mult”.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker