Evenimente

Hramul Orheiului: fară oficialitățile raionale, fără Șor

Festivitățile prilejuite de Hramul orașului Orhei s-au desfăşurat cu mai puțini vizitatori, dat fiind timpul nefavorabil, deși centrul orașului a fost pregătit cu mult fast, intrând în tradiţie deja covorul cu o lungime de peste 200 metri aşternut pe carosabil, umbrelele galbene și baloanele albe deasupra străzii Vasile Lupu.

După slujba religioasă de la Biserica ”Sfântul Dumitru”, coloana compusă din oficialitățile orășenești, angajați ai întreprinderilor municipale au mers spre monumentul domnitorului Vasile Lupu, unde au fost depuse flori.

La sărbătoare au lipsit reprezentanții conducerii de prim rang a raionului, chestie fără precedent în ultimii ani. Pe scena improvizată au urcat cei trei viceprimari (Cristea, Dandara, Apostolova) și o parte din consilierii fracțiunii majoritare din Consiliul Orăşenesc Orhei, primarul Şor aflându-se în arest. Oaspeţii din străinătate au fost reprezentaţi de către Vasile Ouatu, consilier și om de afaceri de la Piatra-Neamț, Cetățean de Onoare al Orheiului.         

Conform tradiției, mai multe cupluri din Orhei, care și-au unit destinele acum 25, 50 și 60 de ani au primit premii bănești. A fost omagiată şi cea mai vârstnică locuitoare a orașului Orhei, Nadejda Croitoru de 96 de ani, dar și nou-născuta Dumitrița Dima, care a văzut lumina zilei chiar în ajunul Hramului Orașului.

Vremea rea a fost cauza unui incident la festivitate. Când cobora de pe scenă pentru a felicita cuplurile de orheieni, viceprimara Reghina Apostolova a lunecat şi a căzut pe asfalt. În timp ce viceprimarul Valerian Cristea și-a urmat calea, în ajutorul Reghinei Apostolova au sărit mai mulți însoțitori.

Orășenii prezenți la festivitate au fost serviți gratuit cu o porţie de cârnați, iar după-amiază până seara târziu la Centrul de Cultură ”Andrei Suruceanu” s-a desfăşurat un program artistic.   

Ion Cernei 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker