OrheiSocial

Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri

Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri.

Pentru că în ultimul timp avem tot mai des știri despre decese și infectări, și pentru că unii din voi ne-ați solicitat să postăm mai multe materiale pozitive, noi ne-am propus să realizăm un material în care să promovăm valorile turistice ale regiunii Orhei. 

Conform Wikipedia, Orheiul este al 9-lea oraș ca mărime din țară, fiind unul din principalele centre economice ale regiunii centrale a țării. Raionul Orhei are o istorie bogată, cu valorile și culturile sale, iar astăzi vom vorbi despre rezervația natural-culturală ”Orheiul Vechi.”

Orheiul Vechi poate fi considerat o adevărată carte de vizită a raionului Orhei, care este compusă din monumente istorice, peisaje fermecătoare și interes internațional. Este vizitată anual de peste 100 000 turişti. Pe teritoriul Rezervaţiei se dezvoltă turismul rural, funcţionează un mare număr de agro-pensiuni. 

Partea centrală a rezervaţiei este reprezentată de un amfiteatru de o rară frumuseţe, format de malurile înalte ale cursului sinuos al Răutului. Elementul esențial al complexului ”Orheiul Vechi” îl constituie valea râului Răut, , care este accentuat de trei meandre (Mihăilașa, Peștera, Butuceni), ce oferă o priveliște de o rară frumusețe și de o originalitate deosebită. 

Mai jos vă invităm să urmăriți câteva poze cu Orheiul Vechi pe care le-am selectat special pentru voi, iar dacă materialul va plăcut și doriți să continuăm să povestim despre locurile frumoase din Orhei și nu numai,  vă rugăm să ne dați de știre printr-o reacție la postare sau un mesaj. 

Și nu uitați să vă abonați la canalul nostru de Telegram, Instagram și Pagina de Facebook, este important pentru noi și simplu pentru voi! 🙂

Monografia ”Orhei, vatră de istorie și civilizație”, ediția a doua, completată
Foto: Cristina Tocan
Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri
Foto: Cristina Tocan
Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri
Foto: FB/ Mihaela Alaiba
Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri
Foto: FB/ Mihaela Alaiba
Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri
Foto: Adrian Musteață
Orheiul ”îmbrăcat” în cele patru anotimpuri
Foto: tatrabis.md

Zabelinschi Anton

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker