EvenimenteExtern

România anulează restricțiile de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

România anulează restricțiile de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca.

Decizia a fost luată astăzi, 8 martie, de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea în țară. Măsura dată vine după ce mai multe state europene au luat aceleași decizii în privința vârstei până la care poate fi administrat vaccinul.

„Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.”, se arată într-un comunicat.

Până în prezent, vaccinul AstraZeneca era administrat în România persoanelor cu vârsta sub 55 de ani. România a primit până acum un total de 694.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, informează digi24.ro.

Din 15 februarie și până în prezent, în România au fost imunizate 187.294 de persoane cu vaccinul AstraZeneca, fiind înregistrate 32 de reacţii adverse tip local şi 1.956 tip general.

Anton Zabelinschi

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker