SocialTelenești

Spectacolul muzical ”Mărțișor-2021” de la Telenești postat pe rețelele de socializare

Spectacolul muzical  ”Mărțișor-2021” de la Telenești postat pe rețelele de socializare.

Restricțiile  impuse de pandemie nu i-au încurcat pe angajații din domeniul culturii să organizeze într-un mod deosebit ediția din anul curent al festivalului tradițional Mărțișor.

Astfel, a fost organizat un spectacol muzical cu genericul  „Mărțișor 2021”. Spectacolul a fost filmat  în sala goală a Centrului raional de cultură, iar videoclipul a fost postat pe  pagina Facebook a Secției raionale de cultură. 

Orchestra de muzică  populară  „Poiana  Codrului”, al cărei conducător este   Andrei Midoni a interpretat melodii inedite la care și-au dat concursul și interpreții locali. Mariana Druță a interpretat melodia „Frunză de răchită”,   „Haide lume” – solistul  Lilian  Balan, „Grigoraș  din  Bucovina”-  solistul  Ilie  Cazacu, „Viață  floare  rară”-  solista  Viorica  Gherciu, „Mama  mea  icoană  sfântă” – solistul  Alexei  Codreanu, etc.

 La eveniment au mai participat Ansamblul de dans popular  „Voiniceasca”, coregraf  Maxim Burenescu,  Ansamblul  vocal  de  bărbați  „Trandafir  de  la  Moldova”,  conducător Ion  Grițcu, Ansamblul  vocal de  copii  „Crăițele” ,  conducătoare Liliana  Gîdei, Ansamblul de muzică  ușoară „Steaua”,  conducător Valeriu  Babără.  Au mai răsunat alte piese  și Interpreți: „Jos  pălăria  pentru  femei”  interpretă  Ana  Străjescu; „Nu  sunt  perfectă”  interpretă  Ana  Străjescu; „Mama”, interpret  Alexei Codreanu „Iubirea  înflorește  primăvara” interpret  Alexei Codreanu;  „Oglinda clipelor”,   duet  Olesea Cațer și Alexei  Codreanu.

După cum ne-a relatat  Pavel Casian, șeful secției de cultură, evenimentul a fost unul reușit.

Am sperat că spectacolul  îl vom prezenta la aer liber dar nu a fost să fie și știți de ce. Dar am avem deja experiența unor comunicări cu spectatorul nostru  prin rețelele de socializare așa că  am reușit  să riscăm și în cazul ”Mărțișorului”. Am fost impresionat de comentariul unei vizitatoare din Italia care ne-a spus că spectacolul nostru  dă speranța că baștina luptă, muncește și trăiește în pofida vicisitudinilor care s-au abătut peste ea.Adică ne-am atins scopul”, a remarcat dl Casian.   

                                                     Ion Cernei 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker