Politic

Deparazitaţi Ţara!

Se știe – unde e mizerie, acolo se adună și microbii. Asta și-au dorit cu ardoare să facă în Moldova toți neaveniții și cozile de topor care, printr-un hazard al sorții, au reușit să ocupe cele mai înalte funcții în stat. S-au infiltrat subtil sub piele ca niște paraziți patologici, au creat o mașinărie diabolică de manevrare și au supt sângele nevinovatului popor, l-au amețit și i-au întunecat mințile. L-a înfometat, l-a sărăcit, l-a exilat.

Un popor îngenuncheat, îndoctrinat și docil e mai ușor să-l dirijezi. Tu îți faci nestingherit și fără nici o remușcare interesele meschine pe spinarea lui. Pe mătușa Ileana sau pe moș Gheorghe e lesne să-i cumperi – le dai o dată la 4 ani colea o pungă de macaroane și votul ți-i asigurat. Anume așa îmi explic faptul că maleficul și furibundul de dodon a acumulat un număr destul de mare, zic eu, de voturi. Cred însă cu ardoare că multe voturi i-au fost „servite” prin metodele doar de el știute. Că e și viclean, pe deasupra.

 Am fost aproape de o catastrofă. Va fi și turul II. Mai există speranțe! Poporul își va demonstra sieși în primul rând, apoi omenirii că are verticalitate și demnitate, că nu va alege un călău care să-i dicteze ce are de făcut, ci va dovedi că în casa lui el e stăpân și că știe bine rostul lucrurilor.

Dodonul se teme de studenți în turul II, deoarece e conștient că îi vor da votul de blam pe care-l merită. Să ieșiți, tineri și tinere,  în număr cât mai mare duminică la vot! Sunteți generația de aur a Moldovei, cu un profund și bine dezvoltat sentiment al patriotismului. Pe voi mizăm! Alături de toți oamenii de bună credință și cu mândrie de neam al prea mult pătimitului popor de la răscruce de destine să spuneți un NU! categoric acestui dușman fățiș, hâd și trădător. Bravi fii și fiice ai lui Ștefan cel Mare și Sfânt!

De fiecare dată când scriu despre Basarabia gândul îmi este și la înstrăinata Bucovină. Câtă jale au putut să ne aducă ticăloșii și nesătuii de lacrimi și sânge acești așa-ziși „frați mai mari”! Câtă durere neogoită ne zdruncină și acum, peste decenii,  sufletele! Aviditatea de putere n-are margini și e lipsită de scrupule. Dar așa cum după ploaie apare soarele, va veni ea și clipa izbăvirii. Am toată certitudinea că nu mai avem mult. Mă bucur să aflu că oamenii sunt pe deplin conștienți de pericolul ce ne pândește și se mobilizează exemplar pe toate palierele. Cinste vouă! Să urmăm îndemnul marelui patriot român Petre Țuțea: „Nu mai alegeți conducători care nu-și iubesc Țara!”.

Câtă mândrie am în suflet să constat după turul I că oamenii se unesc. „Acum ori niciodată” – versurile scrise de Andrei Mureșean încă în anul 1848, rămân a fi mereu actuale și ne mobilizează. Har Domnului! Să ieșim în ziua de 13 noiembrie, ca la o mare sărbătoare, la votul secolului, la votul decisiv! LA MAREA CURĂȚENIE NAȚIONALĂ!  

Foto adevărul.ro

 

Viorica Morăraș, Iași,

noiembrie, 2016

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker