Politic

Consilierii raionali cer transparenţa banilor alocaţi pentru reparaţia străzilor din Orhei

La ședința CR Orhei câțiva consilieri s-au arătat nemulțumiți de faptul că se alocă sume mari pentru a repara străzile orașului, primarul Ilan Şor atribuindu-şi doar sieşi toate reparațiile şi renovările. 

Discuția s-a iscat când s-a pus în dezbateri propunerea de a aloca peste 300 mii lei pentru reparaţia străzii Shalom Aleichem, suplimentar la alţi 300 mii lei alocaţi anterior

Consilierul Valeriu Covaș a întrebat dacă trebuie de alocat bani pentru necesităţile oraşului în situaţia când edilii orăşeneşti îşi permit să cheltuie sume enorme pentru megaconcerte: ”Trebuie să ținem cont și de părerea lumii față de acest fenomen curios”. 

”Trebuie să fie o logică oarecare în ceea  ce facem cu banii publici. Cred că trebuie şi noi să instalăm panouri asemeni celui de pe podul de la Sărăteni, unde este indicat că acesta a fost construit pe banii poporului american. Astfel populația raionului va ști unde se cheltuie banii publici şi va avea discernământ, înțelegând astfel ce se petrece în oraș și raion”, l-a susţinut pe Covaş consilierul Oleg Vasilcan.

Preşedintele raionului Tudor Golub a amintit că  aproape  o jumătate din cei peste 9 milioane de lei adunaţi în Fondul Rutier la nivel de raion vin de la automobiliştii din oraş, iar consilierul Andrei Atamanenco a fost de acord cu faptul că oamenii cunosc prea puţine despre aportul pe care îl are raionul la lucrările realizate în oraş:

”Ceea ce se face se face pentru locuitorii orașului. Am mai reparat mai înainte alte câteva străzi datorită finanțării din bugetul raional și, dacă vom proceda altfel, lumea nu ne va înțelege”, a spus Atamanenco. 

În consecință Consiliul a votat pentru alocarea sumei respective.

Nu este pentru prima oară când consilierii raionali pun în discuție temeri și bănuieli vizavi de gestionarea orașului Orhei. Acum câteva luni consilierul Oleg Vasilcan s-a arătat nemulțumit de faptul că unele  întreprinderi municipale au deja datorii de milioane, iar CR Orhei este garantul achitării unei datorii de câteva milioane de lei către BERD, valorificaţi la reparația rețelelor de apă din oraș. Apropo, asupra chestiunii în cauză consilierii raionali nu au mai revenit.

Ion Cernei           

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker