Politic

Oameni de creaţie, ştiinţă, cultură, artă şi din domeniul educaţiei se adresează alegătorilor

Invocând „momentul crucial al istoriei prezente, în care urmează să hotărâm însăşi soarta noastră, viitorul nostru, drumul pe care trebuie să indrumăm paşii noştri în continuare”, un grup mare de cunoscuţi oameni de creaţie, de ştiinţă, de cultură şi artă şi din domeniul educaţiei, s-au adresat cu un apel către toţi alegătorii să iasă duminică la urne şi să facă alegerea corectă.

Acum, în clipa de faţă, trebuie să decidem dacă rămânem pe loc, în bezna în care suntem aruncaţi sau ne mişcăm înainte spre lumină, spre progres, spre lumea civilizată care ne întinde o mână de ajutor pentru a ne salva, se spune în apel.

Trebuie să conştientizăm că nu putem avea altă orientare decât spre Vest, spre Europa, unde suntem chemaţi să ajungem cu valorile noastre. Cu ceea ce producem material si spiritual, cu ceea ce facem bun în toate domeniile: ştiinţă, cultură, artă, agricultură.

Avem o singură soluţie să rezolvăm numeroase probleme spirituale cu care ne confruntăm: s-o votăm în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pe MAIA SANDU.

Împreună cu ea, în calitate de Preşedintă, am putea să construim o societate bazată pe respectul legilor şi încrederea în oameni care formează bunul suprem, pe cultură, ştiinţă şi inovare.

Împreună cu ea avem singura şansă să scoatem republica din haos, dezordine şi nepăsare, să dezrădăcinăm răul în administraţie, din justiţie, din toate domeniile vieţii. Preocuparea pentru om, pentru ridicarea nivelului de trai, pentru crearea locurilor de muncă şi stimularea materială a muncii care să oprească migraţia masivă în străinătate trebuie să devină o preocupare de bază.

Să ne aducem aminte că Eminescu, poetul nostru naţional şi universal, vorbea despre Europa ca despre un organism din care facem şi noi parte, că suntem europeni nu numai din punct de vedere geografic, ci şi prin cultură, prin tradiţiile şi valorile pe care le creăm –  domenii pe care dna Maia Sandu le cunoaşte, le susţine şi le promovează.

Programul Maiei Sandu este unul care decurge din aceste nevoi urgente, din realităţile triste pe care le avem, din necesitatea de a fi în rând cu Europa şi cu toată lumea.

Adresăm tinerilor, care au fost întotdeauna în avangarda mişcărilor noastre de schimbare a mentalităţii, a reformării mecanismelor sociale, a punerii în capul listei a valorilor – muncă, ştiinţă, cultură – să dea dovadă de o implicare activă în campania electorală, să le lămurească celor de la ţară beneficiile integrării noastre în Europa, ale revenirii la matricea identităţii culturale şi la europenitate, se menţionează în apel.

Din partea oamenilor de creaţie, de ştiinţă, de cultură şi artă şi din domeniul educaţiei au semnat: academicienii Teodor Furdui, Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Gheorghe Ţâbârnă, Gheorghe Ghidirim, Alexandru Ciubotaru, Mitrofan Ciobanu, Andrei Ursu, Pavel Vlad, Ion Geru, Nicolae Bileţchi, Nicolae Dabija, Ion Hadârcă, Tudor Lupaşcu, Sergiu Dumitrache, scriitorii Arcadie Suceveanu, Andrei Strâmbeanu, Ion Ciocanu, Iulian Filip, Vasile Romanciuc, Spiridon Vangheli, Aurelian Silvestru, profesorii Vasile Bahnaru, Aurelian Dănilă, Ion Melniciuc, Emil Rusu, Valeriu Dulghieru, Ion Gagim, regizorii Sandu Grecu, Petru Hadârcă, artistul poporului Vasile Iovu, dirijorul Nicolae Botgros, actriţa Ninela Caranfil, Alexei Marulea, om de afaceri, Claudia Balaban, bibliotecară

Sursa foto: adevarul.ro

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker