ReutersSocial

Meşteriţa de la Cobâlea

Încă de pe când era elevă  participă la expozițiile meșterilor populari. Piesele confecționate de tânăra meșteriță erau pe placul multora.

Mai apoi a intervenit o pauză, iar în perioada primului său concediu de maternitate a revenit serios la broderie. 

Este vorba de Svetlana Beschieru din satul Cobâlea, raionul Șoldănești. În două decenii a confecționat o mulțime de ii. Svetlana se mândrește că acestea sunt purtate în mai multe țări, inclusiv în Italia, Polonia și Marea Britanie.

În prezent dânsa execută un set de ii pentru niște consăteni stabiliți în Canada şi se bucură că îndeletnicirea ei au preluat-o și fiicele mai mari, Stelina și Maria-Marcelina, eleve la un colegiu din Chișinău.

Text, foto şi video de Victor Sofroni

 Acest material apare în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker