Social

Vlad Vlas a adus ”Un strop de iubire” la baștina sa

Condeierul Vlad Vlas a lansat sâmbătă la biblioteca publică din Biești cărtea sa ”Un strop de iubire”. La eveniment au participat profesori şi elevi de la gimnaziul din localitate.

Întâlnirea de la Biești a fost una de suflet şi pentru mine or,  îl cunosc pe Vlad Vlas încă din anii 1984-1990, când lucra corespondent pe teren la un cotidian din Capitală, era atașat de Mişcarea de Renaștere Națională. Anume Vlad ne-a adus anunțul despre convocarea primei Adunări Naționale. După 1991 Vlad a dispărut din spațiul nostru informațional, ca apoi să dau de el la Piatra-Neamț, unde are familie, este profesor de limbă și literatură română la liceu, a editat o carte de publicistică şi patru romane. Pe ultimul, ”Un strop de iubire”, l-a adus consătenilor, intrând mai întâi la bibliotecă, unde-l așteptau verișorii și nepoții săi. 

Subiectul romanului îl constitue dragostea a doi prieteni  – Teo și Feghea, pentru una și aceiași femeie pe nume Elena, deznodământul fiind însă contrar tradițiilor romanului de dragoste clasic. Vlad Vlas amintește celor disperați de tranziția interminabilă că nimic nu se poate mișca pe acest pământ, dacă nu este dragoste, atașament sufletesc, memorie, bunătate.

”Despre orice ar scrie Vlad Vlas – despre dragoste, despre sine ori despre viața fără de moarte, el de fapt vorbește despre rana vie care doare acolo unde un râu a rupt o țară în două, despe necesitatea iubirii fără de care nu poți concepe o țară integră”- a remarcat Valetina Gherciu, profesoară de limbă și literatură română la Gimnaziul Biești.

Ion Vlas, primarul de Biești a fost de părere că vizita lui Vlad Vlas în satul natal, unde și-a lansat cartea, este un act de susţinere morală a consătenilor în vremuri grele, „spre a ne reaminti că nimic nu poți face durabil în țara asta dacă nu există barem un strop de iubire – liantul de bază în orice mare intenție”.

Stepanida Țugui, directoarea Bibliotecii Publice ”A. Donici” din Orhei a remarcat: „Cartea ”Un strop de iubire” este o surpriză pentru cititorul orheian, care l-a cunoscut pe Vlad Vlas ca jurnalist. Este o carte scrisă cu nerv și claritate, care poate fi citită la fel de lejer fie de adolescenți, fie de omul de vârstă înaintată. Este un omagiu adus iubirii care poate copleși orice vârstă, de aceea cartea va fi căutată şi apreciată de către cititori”, a menționat dna Țugui.

Ion Cernei                                                                                                                 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker