Evenimente

”Toiagul Păstoriei”, găzduit de satul Pelivan

La Casa de cultură din Pelivan, una din cele mai mari instituții din raion, duminică s-a desfășurat ediția ordinară a Festivalului raional „Toiagul Păstoriei”, care a întrunit peste douăzeci de formații folclorice, dar și mai mulți meșteri populari din raion.

”De regulă, organizăm acest festival anual, la sfârşit de sezon, în ajunul Sfântului Dumitru, în una din localităţile raionului cu tradiții în domeniul oieritului. Astfel tindem să menţinem vii şi să promovăm obiceiurile și tradițiile pastorale moștenite din moşi–strămoşi spre a le transmite urmaşilor”, ne-a spus Gheorghe Guriuc, șeful Direcției Raionale Cultură Orhei.

”Locul unde a apărut ulterior satul Pelivan era cunoscut în ținut prin numeroase stâni, oieritul a fost îndeletnicirea de bază a locuitorilor din satele aflate în lunca Răutului. A fost una din marele surprize pentru sătenii noștri, să vină duminică la sărbătoare ca să asculte cântece, balade despre destinul uneia dintre cele mai vechi îndeletniciri ale strămoşilor acestui ţinut. Ne-au impresionat mult artiștii amatori de la Cucuruzeni, Ciocâlteni, Centrul raional de Cultură”, ne spus Ion Gamarț, primarul comunei Pelivan.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker