Evenimente

Balul bobocilor

Au demonstrat că sunt deştepţi, talentaţi şi demni de a purta numele de licean. Bobocii din clasele a X-a de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au susţinut cu brio examenul de iniţiere la „Balul bobocilor”. 

Aproape 60 de elevi, veniţi din diferite localităţi ale raionului Şoldăneşti să-şi facă studiile la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, s-au costumat în galben şi au participat la concursul „Balul bobocilor”. Salutul, prezentarea emblemei, tema pentru acasă, concursul inteligenţei şi dansul au fost probele la care tinerii au dat dovadă de agerime şi talent.

Primii în scenă au evoluat elevii clasei a X-a „A”, care o au dirigintă pe Maria Nasu, profesoară de limbă şi literatură română. Membrii juriului a recunoscut că elevii i-au impresionat cu mesajul adus în scenă prin costumaţia şi rechizitele lor. Cele mai multe puncte la proba „Comentarea emblemei” le-au acumulat elevii din clasele a X-a „B” şi a X-a „C” care le au diriginte pe Elena Chilimaru şi, respectiv, Elena Ciorici, ambele profesoare de limbă şi literatură română.

Tema pentru acasă a fost proba la care concurenţii au primit cele mai multe aplauze. Tinerii au făcut o călătorie în trecut şi au mers în viitor pentru a demonstra că ei sunt generaţia care ştie diferenţa dintre vis şi aspiraţii. Conform totalurilor, cu 147 de puncte, clasa a X-a „B” s-a situat pe locul III. Liceienii din a X-a „C” au acumulat 149 de puncte şi juriul i-a clasat pe locul II. Adolescenţii din clasa a X-a „A” au adunat cu 0,5 puncte mai mult. Acest lucru le-a oferit şansa să obţină locul întâi în acest concurs.

La finalul competiţiei, elevii clasei a IX-a au felicitat toate clasele participante la „Balul bobocilor” şi le-a oferit câte un cadou. Adolescenţii au menţionat că anul curent instituţia la care au venit a împlinit 30 de ani de la fondare.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker