Investigații

Trei ani de injustiţie pentru un bărbat ars de viu

Trei ani de injustiţie pentru un bărbat ars de viu.

Alexandru Bodiu, un bărbat de 39 de ani din oraşul Şoldăneşti, a avut un sfârşit nemaipomenit de tragic. Bărbatul a ars de viu în maşină în timp ce se afla la serviciu – păzea un lan de floarea-soarelui.

Acasă i-au rămas orfani doi copii minori, iar văduva a fost nevoită să pornească pe drumul străinătății ca să câştige suficient pentru a-şi întreţine copiii. La trei ani de la tragedie, rudele luptă ca organele de drept să-şi facă meseria, să elucideze misterul morţii lui Alexandru şi să i se facă dreptate. Dosarul rămâne însă pe linie moartă.

Tragedia a avut loc în dimineaţa de 5 octombrie 2017, la marginea unui lan de floarea-soarelui de lângă satul Olişcani din raionul Şoldăneşti. Alexandru Bodiu era angajat de un an la întreprinderea agricolă We Trade Agro SRL. În acea noapte venise pentru prima dată în calitate de paznic, la rugămintea unui coleg de serviciu, care ar fi avut o urgenţă.

A ars ca o torţă

Automobilul în care se afla Alexandru Bodiu a ars ca o torţă sub ochii unui paznic şi a unui şofer de camion care aştepta să încarce dimineaţă recolta. Aceștia au declarat mai apoi că au încercat să-l salveze pe Alexandru, dar uşile la maşină erau blocate, apoi au încercat să spargă parbrizul, dar deja era târziu. Flăcările au cuprins automobilul şi le era frică de o explozie.

Pompierii au ajuns repede la locul incendiului şi au avut nevoie de 15 minute pentru a-l stinge. Dar din maşină au scos doar corpul carbonizat al victimei.

„Era ars complet, era de nerecunoscut. Doar un picior i-a rămas întreg. În maşină am găsit verigheta lui”, îşi aminteşte Nicolae Pavlov, cumnatul victimei.

Materialul integral poate fi accesat AICI.

Sursa
gazetadechisinau.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker