Evenimente

Copiii trebuie să ştie că au şi obligaţiuni, nu doar drepturi

Despre asta au vorbit colaboratorii Inspectoratului de Poliţie din Şoldăneşti familiilor, care au sub tutela lor copii străini. După ce au vizionat mai multe diapozitive la tema „Fii stăpân pe siguranţa ta”, copiii au adresat întrebări poliţiştilor.

Acţiunea a avut loc în incinta liceului teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti. La întrevederea cu oamenii legii au venit familiile, care au în grija lor mai mulţi copii ai căror părinţi biologici au uitat de ei. Poliţiştii au menţionat care sunt drepturile copiilor, prezentându-le şi nişte imagini relevante.

Oleg Semen, specialist principal serviciul prevenire al Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti s-a arătat satisfăcut de mersul întrunirii. Minorii au ascultat cu atenţie informaţiile prezentate. Asistenţii parentali profesionişti, care îi însoţeau, le explicau discipolilor lucrurile neclare, legate de comportamentul lor în societate.

La întâlnire a participat şi Tatiana Rogac, specialistă la Biroul de Probaţiune Şoldăneşti. Dânsa a explicat audienţei că nimeni nu trebuie să suporte violenţa. Tatiana Rogac a vorbit şi despre tipurile de violenţă existentă în rândul copiilor. La finalul evenimentului, participanţii au primit pliante.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker