Social

Medicul-şef al Centrului Sănătate Publică Rezina, trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu

Procuratura raionului Rezina a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a medicului-şef al Centrului Sănătate Publică raional Rezina, pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu intoxicarea cu insecticid a mai multor elevi, se mentionează într-un comunicat de presă al Secţiei relaţii publice a Procuraturii Generale.

Incidentul a avut loc pe 3 martie c., la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din s.Cuizăuca, raionul Rezina, când o minoră a stricat, din neatenţie, o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de o mătuşă a ei. În rezultat, 17 elevi au fost internaţi în spital cu intoxicaţie.

Deşi cunoştea despre acest caz, medicul-şef al Centrului Sănătate Publică Rezina nu a emis o hotărâre de sistare a activităţii liceului până la excluderea oricărui risc şi a admis revenirea elevilor la lecţii. Ca urmare a inhalării vaporilor de insecticid, 36 de elevi au fost internaţi în spitalul raional rezina şi la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza ”intoxicaţie cu insecticid”. Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăviri în masă.

Procurorii au înaintat Centrului Naţional de Sănătate Publică un demers privind suspendarea provizorie din funcţie a inculpatului, care în prezent are interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

La Judecătoria Rezina pe rol se află şi cauza de învinuire a mătuşei elevei, acuzate de încălcarea regulilor de transportare şi păstrare a substanţelor toxice, care a provocat, din imprudenţă, îmbolnăvirea în masă a elevilor.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker