Util

Cine va mai avea acces la camerele de monitorizare

Ministerul Afacerilor Interne vrea să lărgească cercul persoanelor care vor avea acces la imaginile video transmise de ca-merele de monitorizare a traficului rutier. Este vorba de persoanele autorizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, Serviciului dirijare operațională și inspectare, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, autorităţii administrative din subordinea Ministerului Aface-rilor Interne, inclusiv persoanele autorizate din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, relatează Autostrada.

Potrivit proiectului de lege propus spre consultări publice, accesul acestor persoane la imaginile video vor ajuta la managementul eficient al situațiilor de criză în domeniul ordinii publice, precum și în caz de pericol sau de declanşare a situaţiilor excepţionale.

De asemenea, se propune extinderea termenului de ștergere automată a imaginilor din sistem, de la 3 luni la 12 luni din data înregistrării, dat fiind faptul că recent a fost modificat și termenul general de prescripție a răspunderii contravenționale, de la 3 luni la 12 luni.

În prezent, în calitate de utilizatori ai Sistemului sunt desemnate persoanele autorizate din cadrul Direcţiei generale monitorizare şi control trafic a Serviciului tehnologii informaţionale, inclusiv din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, dar și autorităţile administrative din subordinea MAI cu atribuţii de constatare a contravenţiilor din domeniul circulaţiei rutiere, investigare a încălcărilor fixate de Sistem.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker