EvenimenteOrhei

În plină pandemie de COVID-19, la Orhei a fost organizat un concert dedicat venirii primăverii


În pofida numărului în creștere de infectări cu coronavirusul de tip nou, a locurilor limitate în spitale și a situației în care instituțiile de învățământ activează în regim online, pe 1 martie,  autoritățile locale din Orhei au organizat un concert dedicat venirii primăverii.

Într-un comunicat al partidului, la care se referă agora.md, în scenă au urcat mai mulți interpreți, printre care cei de la „Moldovlaska”, Lenuța Gheorghiță, Ian Raiburg, dar și duetul Corina Țepeș și Costi Burlacu.

Toți participanții la eveniment au fost îndemnați să respecte măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus și să poarte distanța socială. 

Deputatul PAS, Radu Marian susține că la eveniment au participat sute de spectatori. Mai mult, parlamentarul spune că a sesizat oamenii legii și a solicitat să intervină și „să evacueze scuarul casei de cultură din oraș”.

„Acum merge concert și mare veselie la Orhei, cu sute de spectatori. Din 15 februarie, aceste manifestații sunt interzise. Chiar acum am sunat la poliție, la 112 și am solicitat să intervină imediat si să evacueze scuarul casei de cultură din oraș. Orheiul e raionul cu cea mai mare rata de infectare covid-19 din țară, iar guvernarea Șor își bate joc de sănătatea oamenilor și de sistemul medical”, a scrsi deputatul pe pagina sa de Facebook.

De e pandemie sau nu, anterior autoritățile locale din Orhei au desfășurat iarmaroace ale producătorilor locali, târguri ale meșterilor populari,  concerte cu artiști din țară și de peste hotare și au sărbătorit hramul din 2020 cu mare fast. 

Iar la 15 decembrie, în Piața Vasile Lupu din orașul Orhei a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Astfel, mai mulți oameni s-au adunat să participe la inaugurarea pomului de Crăciun. La sărbătoare au participat primarul, deputații partidului Șor și ai grupului parlamentar Pentru Moldova.

Până în prezent, în Orhei 3.473 de locuitori au fost infecați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 122 au murit. Alte 285 de persoane se află sub supravegherea medicului de familie.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker