Electorala 2016: Voteaza informat

Două organizații de media cer demisia conducerii CCA

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și  Asociația Presei Independente (API) au cerut miercuri, 16 noiembrie, demisia președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dinu Ciocan, și a membrilor CCA care nu au aplicat în mod corespunzător legea față de radiodifuzorii ce au încălcat prevederile Codului audiovizualului în recenta campanie electorală, prejudiciind astfel  dreptul cetățeanului la informație obiectivă.

Directorii executivi ai celor două organizații de media, Nadine Gogu și Petru Macovei, au atras atenția că în ședința precedentă a CCA, din 11 noiembrie, sancțiunile nu au fost aplicate gradual, în conformitate cu prevederile Codului audiovizualului.

 „Chiar dacă am îndemnat CCA să aibă un comportament proactiv în campania electorală şi să apere dreptul cetăţenilor la informaţie onestă, instituția nu a învățat lecția campaniilor electorale trecute, abordând același comportament pasiv. Considerăm că membrii CCA care se fac vinovaţi de această stare de lucruri trebuie să-şi prezinte demisia de onoare”, a declarat Nadine Gogu.

Directorul executiv al API, Petru Macovei, a accentuat că membrii CCA se fac vinovați de neaplicarea legislaţiei audiovizuale pentru garantarea dreptului la informaţie obiectivă. „Unele televiziuni cu acoperire naţională, contrar legii, nu au organizat dezbateri pentru a informa cetăţenii despre candidaţi sau le-au organizat de dimineaţă, când nu le-a privit nimeni. Această situaţie denotă faptul că CCA nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu, iar aceste posturi parazitează pe frecvenţele care sunt un bun public al R. Moldova, nu un bun al acelor proprietari media pe care CCA îi protejează, din câte ne dăm seama”, a menționat Petru Macovei.

O solicitare oficială privind demisia preşedintelui CCA și membrilor acestei instituţii va fi depusă la CCA pe 24 noiembrie, când CJI și API vor prezenta raportul final de monitorizare a mass-media în campania electorală.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker