Economie

30 aprilie, termenul limită pentru depunerea declaraţiei cu privire la impozitul pe venit

Persoanele fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi care au obligaţia de a depune Declaraţia persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18) aferentă anului 2020  sau şi-ar dori să desemneze un cuantum procentual de 2%,urmează să o facă până la 30 aprilie inclusiv.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat a comunicat că a fost asiguratăBizlaw. procesarea datelor aferente Notelor de informare pentru veniturile realizate de persoanele fizice în perioada anului 2020, scrie Bizlaw.md.

Declaraţia cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă de către contribuabili prin următoarele metode:

– în format electronic, prin intermediul serviciului ”Declaraţie electronică”, serviciu care permite previzualizarea, modificarea şi transmiterea Declaraţiei cu aplicarea semnăturii mobile şi electronice, accesând portalul www.servicii.fisc.md;

– pe suport de hârtie la direcţiile de deservire fiscală, indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa acestora, solicitând versiunea Declaraţiei precompletate în baza actului de identitate sau prin depunerea Declaraţiei rapide.

Totodată, SFS a informat că au fost efectuate ajustările de rigoare în funcţionalul Serviciului electronic ”Declaraţie electronică”, astfel încât persoanele fizice să aibă posibilitatea depunerii declaraţiilor pe venit (Forma CET18) prin accesarea serviciului ”Declaraţie precompletată”.

Modulul dat permite generarea unei declaraţii precompletate cu datele disponibile în Sistemul informaţional al autorităţii fiscale la data generării. În cazul în care datele prezentate sunt complete şi nu necesită a fi completate suplimentar, contribuabilul o semnează şi, ulterior, o transmite către SFS în mod electronic prin intermediul serviciului electronic menţionat. În caz dacă survine necesitatea modificării datelor din declaraţia precompletată, contribuabilul urmează să acceseze butonul ”Modificare” şi să efectueze modificările de rigoare în Declaraţie.

Prin urmare, persoanele fizice care au obligaţia să depună declaraţia privind impozitul pe venitul obţinut în anul 2020 sau şi-ar dori să desemneze un cuantum procentual de 2%, au posibilitatea de a prezenta Declaraţia către Serviciul Fiscal de Stat, utilizând modulul ”Declaraţia precompletată” din cadrul SIA ”Declaraţia electronică”.

Persoanele fizice care nu dispun de semnătură electronică au posibilitatea depunerii ”Declaraţiei precompletate” la subdiviziunile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat. În acest caz, funcţionarii fiscali, în baza buletinului de identitate a contribuabilului, vor genera Declaraţia precompletată privind impozitul pe venit a persoanei fizice. Ulterior, după confirmarea plenitudinii datelor reflectate în aceasta, se va asigura depunerea declaraţiei.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker