Social

Elevii din clasele gimnaziale și primare se pot înscrie la un concurs internațional de creație literară

Elevii din clasele gimnaziale și primare se pot înscrie la un concurs internațional de creație literară „Universul Cuvintelor” care are drept temă: Patria. Perioada de desfăşurare a concursului: 15 aprilie 2021 – 15 mai 2021.

Din componenţa juriului fac parte membri ai Uniunii Scriitorilor din România, profesori de limba şi literatura română, cu competenţe recunoscute în domeniu.

Jurizarea se va face pe secţiuni: ţară şi diasporă, clasele I-IV şi V-VIII.

Fiecare participant poate să se înscrie cu: 3 lucrări inedite la Secţiunea poezie sau o lucrare inedită la Secţiunea proză scurtă (maxim 2 pagini A4). Este permisă înscrierea la ambele secțiuni.

Lucrările vor fi tehnoredactate în format A4, cu caractere Times New Roman 12, la un rând, în limba română. La finalul lucrării se vor preciza: autorul, vârsta, şcoala, clasa, adresa, nr. telefon, e-mail şi cadrul didactic coordonator.

Fiecare material înscris în concurs va fi confirmat de primire.

Criteriile de evaluare vor include: încadrarea în tema propusă; utilizarea modalităţilor de expresie, a tehnicilor de construcţie a textului în funcţie de temă şi de gen literar; exprimarea ideilor într-un stil expresiv, folosind un vocabular nuanţat; abordarea originală a temei (originalitatea titlului); respectarea normelor gramaticale în vigoare.

Data limită de expediere a lucrărilor este 15 mai 2021, pe adresa de e-mail: universulcuvintelor3@yahoo.com

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker