Evenimente

O temă de interes deosebit

Biblioteca Publică „Mihai Eminescu” Rezina, în colaborare cu Centrul de Sănătate, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Armonia” și LT „Alexandru cel Bun” din oraș au organizat miercuri o lecție publică în tema: „Adolescența și sexualitatea”, la care au participat elevi cu vârste cuprinse între 15-17 ani. Activitatea s-a produs în cadrul Proiectului „Sănătatea Femeii în era digitală” și  s-a încadrat de minune în programul Săptămâinii Tineretului, organizată de Consiliul Raional Rezina.

Potrivit directoarei BPR „M.Eminescu”, Galina Davâdic, în cadrul lecţiei participanţii au aflat multe informații utile despre sexualitate și adolescență, o problemă care produce o mare îngrijorare în familie şi societate. Medicii, după cum a menționat Aliona Vozian, ginecologă la Centrul de Sănătate și la CSPT ”Armonia”, se gândesc mai ales la riscuri: sarcina neplanificată, posibilele boli cu transmitere sexuală, etc.

Statisticile arată că 57% din tineri spun că găsesc informații despre sexualitate în mediile de comunicare și mai mult de 30% din tineri obțin informația de pe Internet. Acest lucru l-au recunoscut şi adolescenţii participanţi la lecţie, menţionând că îndemnurile, atenţionările din surse care nu vin de la părinţi sau profesori de multe ori sunt neadecvate sau chiar eronate.

„Prin prezentarea studiului „Relațiile sexuale și …costul lor”, elaborat de BPR „Mihai Eminescu”, cu statistici și materiale foto convingătoare, dar și prin comunicare verbală deschisă, noi le-am transmis adolescenților un mesaj dublu: ”Acest lucru este foarte bun, dar pentru tine încă nu!”, a accentuat sursa citată. În procesul discuţiilor s-a mai remarcat, că familia, școala, biblioteca trebuie să înțeleagă, să țină cont de faptul că dacă între două persoane care se plac și se întâlnesc există dorință, comunicare, plăcere, intimitate de corpuri și, mai ales, stare de bine, trebuie să-i susținem, să susținem orice dragoste frumoasă, dar nu și pe cea întâmplătoare…

În opinia organizatorilor, a fost o lecție publică de nota „10”! „Demult nu am mai auzit atâtea aplauze, nu am văzut atâta interes faţă de tema pusa în discuţie”, a remarcat Galina Davâdic. 

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker