Economie

Peste 23 700 de cereri pentru reexaminarea pensiei, depuse în 2021

Începând cu 1 ianuarie 2021, au fost recepţionate 23 732 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, pentru stagiul realizat după stabilirea pensiei.

Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că, la situaţia din 18 februarie, au fost examinate şi aprobate 17 298 de decizii, ce constituie 73% din numărul total al cererilor depuse, informează tvrmoldova.md.

Mărimea pensiei obţinută după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat. Pentru clarificarea datelor care au impact asupra cuantumului prestaţiei calculate beneficiarului, casele teritoriale de asigurări sociale adresează solicitări angajatorilor respectivi. În aceste situaţii, stabilirea cuantumului pensiei reexaminate, în termenele prevăzute de legislaţie, va fi posibilă doar prin cooperarea operativă a entităţilor economice cu CNAS, menţionează instituţia, potrivit IPN.

Începând cu 1 ianuarie 2021, se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii care şi-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker